Despre Ortopedie cu Dr. Alexandru Viasu

Dr. Alexandru Viasu a absolvit Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Bucuresti, urmand rezidentiatul în Ortopedie și Traumatologie în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Elias din București, sub îndrumarea celor mai prestigioși medici din România.

În permanență si-a dorit ca pregătirea din țară să fie dublată de stagii efectuate în străinătate, focusate pe o serie de arii de interes: artroscopie, artroplastia de genunchi și șold, osteosinteza și osteotomie de femur si tibie.

A realizat că isi doreste să aiba un aport în a sprijini oamenii să își păstreze starea de sănătate atunci când a observat impactul pe care îl are munca sa în viața paciențiilor. De-a lungul anilor a ajutat pacienții să facă primii pași către o nouă etapă din viața lor. Crede că ceea ce simte când se raporteaza la această contribuție este sentimentul care alimentează pasiunea sa continuă pentru cunoaștere, perfecționare și sprijinire necondiționată a fiecarui pacient ce trece pragul cabinetului sau.

Deși activitatea medicală a început-o în sistemul de stat, a simțit nevoia de a practica medicina la standarde internaționale și cu aparatură ultraperformantă motiv pentru care a deschis clinica OrtoGyn, unde poate aplica cele mai moderne tratamente.

Experiență profesională:

Membru al Societății AO Trauma• Membru al Societății ESKA• Membru al Societății SRATS (Societatea Română de Artroscopie și Traumatologie Sportivă)• Membru al Societății SOROT (Societatea Română de Ortopedie si Traumatologie)

Cursuri:

Artroscopie genunchi (Utrecht, Olanda)• Principii ale artroplastiei totale de genunchi și sold (Athena, Grecia)• Principiile de bază ale osteosintezei (Zagreb, Croația)• Cursuri de osteotomie de femur și tibie (Luxemburg)

În prezent:

Medic Ortoped în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu• Medic Ortoped în cadrul clinicii Ortogyn Medical Center