Despre Ginecologie cu Dr. Roxana Viasu

A absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, București, urmând rezidențiatul în Specialitatea Obstetrică și Ginecologie la Institutul de Ocrotire a Mamei și Copilului “Alfred Rusescu” din cadrul Spitalului Clinic Polizu, București, sub îndrumarea domnului Prof. Univ. Dr. Bănceanu Gabriel, unul din cei mai prestigioși medici din România.

Din dorința de dezvoltare continuă și perfecționare, a continuat studiile obținând astfel titulatura de Doctor in științe medicale, în urma doctoratului realizat la Spitalul Universitar de Urgentă București, sub îndrumarea doamnei Prof. Univ. Maria Sajin, tema lucrării de doctorat aleasa fiind “Aspecte clinico-morfologice ale placentei la gravidele cu trombofilie”, lucrare pentru care a obținut bursa doctorală POSDRU Doctor in științe medicale

Pentru a efectua tratamente la standarde ridicate este mereu la curent cu ultimele ghiduri internationale, astfel încât participa constant la cursuri și congrese naționale și internaționale, la unele având și prezentări.

Dorința de a-si deschide propriul cabinet a apărut atunci când a devenit mama a două fetițe și a realizat cât de importantă este prevenția și controlul ginecologic în viața unei femei. Îsi doreste ca fetițele sale să fie pregătite și să constientizeze că ceea ce mulți numesc un subiect taboo, poate salva vieți și că este important să consulte un medic ginecolog în fiecare an după o anumită vârstă.

Experiență profesională

• A absolvit Facultatea de Medicina din cadrul Universității de Medicină și Farmacie  Carol Davila București;
• A urmat rezidențiatul în Specialitatea Obstetrică Ginecologie la Institutul de Ocrotire a Mamei și Copilului Alfred Rusescu- Spitalul Clinic Polizu, București, sub îndrumarea Prof. Univ. Banceanu Gabriel.
• Doctor in științe medicale, doctorat realizat la Spitalul Universitar de Urgență București, sub îndrumarea dnei Prof Maria Sajin, tema lucrării Aspecte clinico- morfologice ale placentei la gravidele cu trombofilie, pentru care a obținut bursă doctorală POSDRU
• Competențe în Colposcopie, Histeroscopie, Ultrasonografie Obstetrică Ginecologie
• Autoare a mai multor lucrări susținute in cadrul congreselor naționale, precum și publicarea in cadrul revistelor de specialitate
• Participa la cursuri și congrese naționale și internaționale pentru a fi la curent cu ultimele ghiduri de specialitate și pentru a practică meseria la standarde înalte
• Medic ginecolog în cadrul Spitalului Județean de Urgentă Giurgiu – diversificarea patologiei, cazuistică complexă
• Membră a Societății de Obstetrică Ginecologie din România
• Membră a Societății Europeane de Menopauză
• Membră a Societății Europeane de Ginecologie Endocrinologică

În prezent:

Medic ginecolog în cadrul Institutului Național De Endocrinologie “C.I.Parhon”, București, unde colaboreaza cu medici endocrinologi pentru a găsi tratamente și rezolvări pentru patologii diverse precum infertilitatea, sindromul ovarelor polichistice.
• Medic colaborator în cadrul Spitalului de Obstetrica Ginecologie Buftea.
• Medic colaborator cu clinicile private Regina Maria și Sanador.

Medicina materno-fetală, Dr. Roxana Dumitru

Dr. Dumitru Roxana, medic specialist în obstetrică-ginecologie, cu o vastă competență în medicina materno-fetală, se alătură echipei noastre de excepție de la Ortogyn Medical Center.

Serviciile medicale disponibile în cadrul clinicii, sub îndrumarea doamnei Dr. Roxana Dumitru:

  • Monitorizarea sarcinii și asistență la naștere – fie că este vorba despre o naștere naturală sau una prin operație cezariană, oferind atât mamei, cât și bebelușul cea mai atenta monitorizare si cele mai bune ingrijiri in momentul nașterii.
  • Morfologii de sarcină – trimestrul I, II și III – inclusiv sarcini gemelare/triplete. Asigurarea evaluări precise și detaliate ale dezvoltării fetale.
  • Proceduri invazive pentru diagnostic prenatal – competența de a realiza biopsia de vilozități coriale (CVS) și amniocenteza, pentru a furniza informații cruciale asupra sănătății fătului.
  • Monitorizarea sarcinilor cu risc crescut – Dr. Dumitru este specializată în îngrijirea gravidelor cu diverse condiții medicale, cum ar fi diabetul zaharat, hipertensiunea de sarcină, preeclampsia, boli autoimune, malformații fetale, restricția de creștere intrauterină și riscul crescut de naștere prematură.

Doamna dr. Dumitru are o experiență bogată în efectuarea ecografiilor morfologice de sarcină într-un centru de Medicina Materno-Fetala din Londra, care aparține prestigiosului King’s College Hospital, aducand cu ea un nivel ridicat de expertiză și cunoștințe în domeniu.