#Menopauza este o etapă firească din viața femeilor, care vine însă cu multe schimbări atât de ordin fizic, cât și emoțional. Este important ca femeile să înțeleagă că menopauza nu este o boală, dar poate provoaca anumite probleme care pot fi tratate prin metode moderne, sigure, inovatoare.
⭕Tratamentul hormonal la menopauză poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții femeilor în perioada de premenopauză și menopauză.
✔Amelioreză multe dintre simptomele menopauzei: uscăciune vaginală, transpirație nocturnă, bufeuri, dispoziție schimbătoare.
✔Previne apariția bolilor cronice asociate menopauzei.
✔Previne apariția osteoporozei și osteopenia.
✔Susține memoria, îmbunătățește starea de dispoziție.
✔Previne obezitatea.
✔Previne afecțiuni neurologice, precum demențe vasculare, boala Alzheimer.
✔Impiedică scăderea în înălțime, menține echilibrul postural.
Terapia de substituție hormonală este recomandată în primii 5-7 ani de la instalarea primelor semne ale menopauzei.
⭕Tratamentul adecvat de substituție hormonală la menopauză este recomandat DOAR în urma consultului ginecologic amănunțit și investigațiilor specifice fiecărei paciente. Pacienta trebuie să fie informată, va primi toate explicațiile necesare și va decide apoi asupra abordării propuse de medic.

Pachet Terapie de substitutie hormonala

  • Consult de specialitate si evaluare pacienta 
  • Investigatii recomandate: test de sarcina, FSH, estrodiol, TSH, FTH, prolactina, HLG, TGO, TGP, VSH, glicemie, profil lipidic complet, colesterol seric, creatina
  • Test Papanicolau 
  • Ecografie transvaginala 
  • Consult senologic / ecografie mamara  
  • Consultatie finala (control) 
  • Evaluarea initiala consta in strangerea de informatii despre istoricul medical personal si heredocolateral 
  • Antecedente personale: tromboza venoasa profunda, cancer endometrial sau de san, boli tiroidiene, C-V, osteoporoza, hepatita B, depresie, istoric interventii chirurgicale, anexectomie, istoric familial de cancer, osteoporoza 
  • Consum de alcool /tutun 
  •  G, TA 

Pe baza discutiilor cu pacienta, medicul va recomanda analize medicale standard si imagistice. 

In urma evaluarii clinice, medicul va decide impreuna cu pacienta cea mai eficienta metoda de substitutie hormonala. 

Terapia de substitutie hormonala este utilizata pentru tratarea si ameliorarea simptomelor ce apar la menopauza si pentru imbunatatirea sanatatii pe termen lung.  

Tratamentului potrivit ca formula, compoziție dar si forma de administrare este recomandat in urma consultului ginecologic si investigatiilor specifice, recomandate de medic 

Tratamentul hormonal la menopauza poate imbunatati semnificativ calitatea vietii femeilor in perioada de premenopauza si menopauza.