Atunci cand menstruatia ta se modifica trebuie sa iei masuri. Iar masurile eficiente sunt cele care trateaza permanent cauza. Atunci cand menstruatia devine abundenta sau cand incepe sa dureze mai multe zile decat in mod obisnuit, nu este suficient sa folosesti mai multe absorbante, ci trebuie sa te prezinti la un control ginecologic pentru a afla care este adevarata problema. Aceste schimbari pot aparea mai ales pe masura ce te apropii de menopauza.

O menstruatie abudenta poate fi provocata de anumite cauze care au nevoie de atentie imediata. Este riscant sa amani momentul de a face un control ginecologic, indiferent de varsta.

Cand menstruatiile tale devin tot mai abundente sunt cateva lucruri pe care le poti face,

Asculta-ti corpul

Este normal sa observi anumite fluctuatii atunci cand incepi sa ai menstruatii abundente sau pe masura ce te apropii de menopauza. Dar daca observi ca  tot apar schimbari este bine sa te intrebi ce vrea corpul tau sa iti transmita. Recomandarea pentru fiecare femeie este sa isi monitorizeze cu atentie ciclul menstrual.

Stresul, precum si alti factori, inclusiv anumite medicamente, pot avea impact asupra ciclului menstrual, dar nu este suficient sa te resemnezi si sa crezi ca acestea ar putea fi cu adevarat cauzele. Este important sa faci toate investigatiile necesare pentru a te asigura ca esti bine.

O menstruatie abundenta intr-o luna, desigur, nu este un motiv de ingrijorare. Dara daca observi ca menstruatia este abudenta de cateva luni sau experimentezi menstruatii neregulate, ai nevoie de un control ginecologic pentru a verifica exact cauzele. Printre acestea se pot numara:

  • fibroamele uterine
  • infectiile
  • bolile cu tramsitere sexuala
  • probleme ale tiroidei
  • cancer
  • polipi endometriali

Toate cele de mai sus au nevoie de tratament imediat. De aceea, este importanta evaluarea ginecologica. Medicul ginecolog poate face anumite teste specifice care vor ajuta la diagnosticarea corecta.

Important este ca pacientele sa stie ca exista optiuni pentru a rezolva aceasta problema.

„Histerectomia nu este singura optiune!”

Sunt multe femei care se tem sa ceara ajutorul specializat atunci cand se confrunta cu menstruatii abundente tocmai pentru ca au impresia ca histerectomia este singura optiune pe care o au.

Nu toate femeile care au menstruatii abundente se confrunta cu o afectiune grava. Sau chiar daca este vorba de o problema medicala, aceasta se poate trata prin interventii minore sau tratament medicamentos.

*****

Dr. Roxana Viașu este medic specialist obstetrică – ginecologie în cadrul OrtoGyn Medical Center, clinică ginecologie Corbeanca / ILFOV.

Programează ACUM o consultație și beneficiază de servicii medicale la cele mai înalte standarde profesionale.

📱Programează o consultație: 0744 903 682
📍Suntem aici, lânga tine! Șoseaua Unirii, nr. 30, Corbeanca