Durerile de genunchi sunt greu de suportat. Indiferent ca acestea devin mai acute dimineata, imediat ce te-ai dat jos din pat, fie ca se inslateaza seara tarziu cand ai senzatia ca nu mai poti face nicio miscare din cauza durerii.

Persoanelor care se confrunta cu dureri chinuitoare la nivelul genunchiului le recomandam sa vina la o consultatie ortopedica pentru a primi diagnosticul corect. In functie de cauzele durerilor, se va face apoi planul de tratament. Planul de tratament pe care pacientul il primeste in urma consultatiei la Ortogyn Medical Center este 100% personalizat pentru a reduce rapid durerea si a trata orice problema cu efect pe termen lung.

Unul dintre cele mai eficiente tratamente la ora actuala il reprezinta infiltratiile cu acid hialuronic.

Acidul hialuronic este o substanta pe care corpul nostru o produce in mod natural si care acopera articulatiile. Acidul hialuronic ajuta la mentinerea hidratarii si lubrifierii in corp.

Acidul hialuronic si genunchii

In genunchi si in restul articulatiilor, acidul hialuronic are rolul de a amortiza si a lubrifia. In felul acesta partile osoase sunt protejate si se pot misca cu usurinta, atunci cand intinzi sau flexezi genunchiul. Cu toate acestea, afecțiuni precum osteoartrita iti uzează cartilajul și mucoasa sinoviala, ceea ce duce la inflamație și durere.

Trateaza acidul hialuronic orice afectiune?

Din pacate, acidul hialuronic nu trateaza orice afectiune care apare la nivelul genunchiului. Dar inflitratiile cu acid hialuronic sunt extrem de eficiente pentru gonartroza. Injecțiile cu acid hialuronic completează mucoasa genunchilor, ceea duce la ameliorarea durerii timp de până la șase luni. Acidul hialuronic reface captuseala articulatiilor, insa nu repara tesutul.

La ce sa te astepti dupa infiltratiile cu acid hialuronic?

Pacientii sunt diferiti, de aceea fiecare raspunde diferit la tratamentul cu acid hialuronic. Este posibil ca dupa infiltratiile in genunchi sa simti imediat ameliorarea durerii sau este posibil sa dureze cateva saptamani pana cand inflamatia si durerea din genunchi dispare. In curand, incepi sa constati ca te misti mult mai usor si nu mai simti durere.

Majoritatea pacientilor simt efectele inflitratiilor in genunchi pentru o perioada lunga de pana la 6 luni. De asemenea, multi dintre pacienti isi dau seama ca infiltratiile in genunchi sunt atat de eficiente incat renunta sa mai ia in calcul interventia chirurgicala.

Daca te confrunti cu dureri severe care iti afecteaza chiar si activitatile de zi cu zi si vrei sa afli daca infiltratiile cu acid hialuronic sunt solutia potrivita, programeaza chiar acum o consultatie ortopedica.

***
Dr. Alexandru Viașu este medic specialist ortopedie- traumatologie în cadrul OrtoGyn Medical
Center, clinică ginecologie Corbeanca / ILFOV.