În medie, menstruația apare la fiecare 28 de zile și durează de obicei între patru și șapte zile. Menstruația diferă însă de la femeie la femeie. De aceea, atunci când vorbim de anumite tratamente, este foarte important ca abordarea să fie personalizată.

Dar când sângerarea are loc între ciclul de (aproximativ) de 28 de zile, se numește spotting și poate indica o problemă medicală sau o schimbare.

Sângerările care apar între menstruatii sunt de cele mai multe ori ușoare, alteori pot fi confundate cu menstruația.
Sunt câteva cauze ale apariției sangerarilor între menstruatii.

Sângerări între menstruații: schimbarea contracepției

Dacă ai încheiat de curând un anumit tip de contracepție este posibil să te confrunți cu spotting. Este modul în care corpul tău reacționează la schimbare. Dacă sângerările persistă însă va trebui să te programezi la un control ginecologic pentru un diagnostic exact și un plan de tratament corespunzător.

Sângerări între menstruații: sarcina

Spottingul este normal în primul trimestru de sarcină. Fă un test de sarcină și dacă rezultatul este pozitiv, programează-te la control. Dacă ești însărcinată, este important să discuți despre aceste sângerări cu medicul ginecolog pentru a determina cauza și a vedea dacă sângerarea este normală sau indică o anumită problemă.

Sângerări între menstruații: ovulația

Ovulația nu este același lucru cu menstruația. Femeile care își monitorizează ovulația, pot avea sângerări ușoare în prima sau a doua zi după ovulație.

Există și femei care se confruntă cu sângerări în perioada de tranziție la menopauză.

Dacă te confrunți cu sângerări între menstruații sau dacă consideri că aceste sângerări sunt anormale, programează-te la un consult ginecologic. Doar așa poți preveni apariția unor complicații.

***

Dr. Roxana Viașu este medic specialist obstetrică – ginecologie în cadrul OrtoGyn Medical Center, clinică ginecologie Corbeanca / ILFOV.

Programează ACUM o consultație și beneficiază de servicii medicale la cele mai înalte standarde profesionale