Dacă aveai impresia doar atunci când vremea este rece, articulațiile tale devin dureroase, trebuie știi același disconfort îl poți resimți și pe perioada verii. 

Când te confrunți cu dureri de articulații, odată ce temperaturile cresc și umiditatea aerului este ridicată este posibil ca acestea devină și mai acute.  

Pentru a nu-ți afecta starea de spirit și dorința de a desfășura activitățile zilnice în perioada verii, este important știi gestionezi disconfortul provocat de durerile articulare, în special atunci când vremea este caldă. 

Află de ce căldură îți poate afecta articulațiile și ce poți face pentru a scapă de dureri 

De ce vremea afectează articulațiile 

Schimbările de temperatură afectează modul în care se simt și funcționează articulațiile. În perioada verii, umiditatea poate fi un factor, din câteva motive: 

  • Tendoanele, ligamentele și mușchii se extind pe vreme umedă.
  • Temperaturile ridicate te pot împiedica faci mișcare, iar lipsa de activitate face ca articulațiile devină rigide.
  • Articulațiile care au cartilajul uzat pot avea nervi expuși care reacționează la modificările presiunii atmosferice.
  • Umiditatea ridicată face ca apa din corp fie eliminată. Acest lucru reduce cantitatea de fluid din jurul articulațiilor și provoacă durere. 

Important de menționat este faptul nu toate persoanele se confruntă cu dureri de articulații atunci când este vreme caldă. Unele au dureri atunci când temperaturile scad sau când plouă. Alte persoane se simt bine atunci când afară este frig și vreme uscată. Totul depinde de corpul fiecăruia și de modul în care articulațiile reacționează la schimbările de temperatură. 

Sfaturi pentru a te simți bine vara 

Dacă simți disconfort din cauza durerilor articulare, vara, ține cont de câteva sfaturi care te vor ajuta să te simți mai bine: 

  • Hidrateazăte 

  • Îmbracăte confortabil 

  • Relaxeazăte la răcoare 

  • Înoată 

Dacă te confrunți cu dureri articulare insuportabile, care îți afectează starea de spirit și activitățile zilnice, este cazul îți faci o programare. 

***
Dr. Alexandru Viașu este medic specialist ortopedie- traumatologie în cadrul OrtoGyn Medical
Center, clinică ginecologie Corbeanca / ILFOV.