Pentru o femeie care abia a născut și intră în rolul de mamă, contracepția este posibil nu se afle în topul priorităților. 

Însă, dacă nu îți dorești devii mămică, din nou, foarte curând, sau dacă nu îțimai dorești copii, este extrem de important iei destul de repede, toate măsurile, pentru a evita o nouă sarcină. Este posibil rămâi din nou însărcinată la trei săptămâni după ce ai născut, chiar dacă menstruația nu a revenit încă. Contracepția după ce ai un copil este un subiect important pe care este recomandat îl discuți cu medicul ginecolog. 

Când începi folosești metodele contraceptive după ce ai născut

Despre metodele de contracepție ar fi bine discuți cu medicul ginecolog încă din timpul sarcinii și apoi, încă o dată, imediat ce ai născut. Dacă nu îți dorești rămâi din nou însărcinată, este recomandat începi utilizezi metode contraceptive la 21 de zile după ce ai născut. 

Există multe opțiuni de contracepție disponibile, unele permanente, altele de lungă durată sau metodele clasice. Dacă îți dorești ca în viitor maiai copii, atunci, la recomandarea medicului, alege cea mai bună variantăcare se potrivește istoricului medical și stilului de viață.  

Ce metodă contraceptivă este potrivită după ce ai născut 

Există câteva tipuri de contracepție care sunt sigure pentru a fi utilizate imediat după naștere de către proaspetele mămici, chiar dacă alăptează sau nu.  

  • Implantul subdermic  
  • Injecția contraceptivă 
  • Pilula contraceptivă indicată de medicul ginecolog 
  • Diafragma, prezervative 
  • Dispozitiv intrauterin 

Alăptatul, o metodă de contracepție sigură? 

Alăptarea poate fi o formă de contracepție pentru amână revenirea menstruației. Este însă foarte important alăptarea fie frecventă și regulată. Poate funcționa doar atunci când copilul are mai puțin de 6 luni, nu ai menstruație, copilul este alăptat la cerere, atât ziua cât și pe timpul nopții, și nu există o pauză mai mare de patru ore între mese. Cu toate alăptatul este considerat o metodă de contracepție, este recomandat să se utilizeze și alte metode de contracepție, dacă dorești eviți o nouă sarcină.