Gonartroza sau artroza genunchiului este o afecțiune cronică degenerativă care nu se vindecă de la sine. Gonartroza poate afecta pe oricine, dar, în general, boala se dezvoltă la persoanele de peste 50 de ani.

Procesul natural de îmbătrânire este principalul factor care determină apariția gonartrozei, însă aceasta nu este sigura cauză. Factorul genetic, stilul de viață, bolile cronice, obezitatea pot fi alte motive care grăbesc și acutizează apariția artrozei genunchiului.

Cum se tratează gonartroza

Gonartroza este o afecțiune progresivă, ceea ce înseamnă că durerile se acutizează în timp și poți ajunge inclusiv în situația de a nu mai putea mișca piciorul. Pentru tratamentul gonartrozei pot fi folosite infiltrațiile cu acid hialuronic, extrem de eficiente și cu efect imediat.

Un avantaj al injecțiilor intraarticulare cu acid hialuronic este acela că procedura este lipsită de complicații majore.

Procedura se realizează în cabinetul de ortopedie, în urma unui consult de specialitate.

Tot procesul durează câteva minute. Tehnica presupune injectarea de acid hialuronic care suplinește AHA natural care s-a pierdut.

Efectul este de până la 1 an de zile, timp în care pacientul nu se va mai confrunta cu dureri și va scădea necesarul de medicamente administrate.

Beneficiile infiltrațiilor cu acid hialuronic în genunchi

Infiltrarea de acid hialuronic în cazul diagnosticului gonartrozei are numeroase beneficii care fac din această procedură una dintre cele mai căutate metode de a scăpa de durere și de recăpătare a mobilității:

  • Inhibă durerea
  • Reduce inflamația
  • Crește mobilitatea
  • Reduce considerabil administrarea altor medicamente
  • Lubrifiază articulația, protejează cartilajul osos
  • Procedură lipsită de complicații.

***

Dr. Alexandru Viașu este medic specialist ortopedie- traumatologie în cadrul OrtoGyn Medical Center, clinică ginecologie Corbeanca / ILFOV.

Programează ACUM o consultație și beneficiază de servicii medicale la cele mai înalte standarde profesionale.